Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Vruće teme

Bleacher: Mandžukić zaslužuje veći ugled, on je svjetska klasa

Odlična forma Marija Mandžukića nikoga nije ostavila ravnodušnim, svi ga hvale, pa tako i poznati američki portal Bleacher Report. Amerikanci su našem reprezentativcu posvetili veliki članak, a na samom početku podsjećaju kako je Mandžukić na početku sezone doveden iz Wolfsburga u Bayern kao zamjena za Gomeza. Međutim, on je sve iznenadio.

"Ne samo da je postigao devet pogodaka u prvoj polovici prvenstva, nego je pokazao da, za razliku od Gomeza, zna držati loptu. Mandžukiću možda nedostaje Gomezov instinkt za golove, ali njegova vještina osvajanja lopte i kretanje bolji su. Oduševio je sve u klubu", dio je njihova članka.

Pa, iako je Mandžo vodeći strijelac Bundeslige, a dokazao se i na Euru, nitko ga ne svrstava u napadače svjetske klase.

"Gledajući po Europi, malo je napadača koji su produktivni poput Mandžukića, a još ih manje ima njegov set vještina. Robin van Persie i Radamel Falcao zabijaju puno golova i uredno su nagrađeni naslovnicama. Mandžukić je odmah iza njih po produktivnosti, a ispred njih je kad je u pitanju držanje lopte, no svejedno je autsajder u raspravama o najboljim svjetskim napadačima. Krajnje je vrijeme da dobije ugled koji zaslužuje'".

 

Preuzeto sa: vecernji.hr

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish