Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Hi-tech maska za Mandžukića: Hrvat s unikatnom zaštitom

Na maski su brojevi 9 i 17, koje Hrvat nosi u Atleticu i reprezentaciji. Maska je gotovo neslomljiva, a ako se i dogodi čudo pa pukne, Mandžo nije u opasnosti...

Mario Mandžukić postat će prvi čovjek izvan aeronautike koji će koristiti Ultem 9085. Od tog termoplastičnog materijala načinjena je njegova zaštitna maska.

Prije samo devet dana Mandžo je bio na operaciji slomljenog nosa, a već danas igrat će za Atletico protiv Seville. Mandžo je dobio posebnu masku, koju je proizvela tvrtka Podoactiva. 

Nisu je izradili na uobičajen način, odljevom, nego su Mandžino lice skenirali mnogobrojnim laserima za veću preciznost. Zbog toga će mu maska savršeno prianjati uz lice, a i otvori za oči puno su veći, te će mu biti i puno ugodnije nositi je tijekom utakmica ili treninga. 

Gotovo je neslomljiva, a ako se i dogodi čudo da dođe do pucanja, čak ni tad Manžukić nije u opasnosti. Rez je čist, pa se nikakav komadić ne može odlomiti i eventualno oštetiti vid našeg reprezentativca.

Osim visoke tehnologije koja se koristi u aeronautici, maska je personalizirana. S desne strane je broj devet, onaj koji nosi kad igra u Atleticu, a s lijeve je 17, broj s reprezentativnog dresa.


Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish