Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Mandžukić se vratio iz Brazila i fanovima podijelio potpise

Igrači i stožer 'vatrenih' trebali su u zagrebačku zračnu luku sletjeti oko 11.30, no let je kasnio pa su stigli iza 13 sati. Reprezentaciju su u Zagrebu dočekali kiša, rodbina, prijatelji, te 200-tinjak navijača. Igrači su podijelili bezbroj autograma i osmijeha za fotografije, međutim većina nije željela davati izjave.

Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld bili su među rijetkima koji je stali pred mikrofone.

"Naravno da smo očekvali više, ali nas je potpuno presjekao onaj prvi pogodak Meksika," kratko je kazao Pranjić, dok je 'Schifo' dodao: "Sada nam je malo lakše zbog ovog dočeka"

U Zagreb su doputovali svi igrači osim Sammira i Eduarda koji su ostali u svojoj domovini, te Ivice Olića i Ivana Raikitića koji su krenuli prema Njemačkoj i Španjolskoj. Pletikosa, Perišić i Rebić su odmah produžili za let prema Splitu.

Hrvatska je natjecanje u skupini A okončala na trećem mjestu s tri boda iza Brazila i Meksika. Na spektakularnom otvaranju Svjetskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Brazila (1-3), potom je deklasirala Kamerun (4-0), da bi u presudnom ogledu za plasman u osminu finala izgubila od Meksika (1-3). Usprkos ispadanju u skupini, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker je objavio kako će Niko Kovač ostati na izborničkoj poziciji i u kvalifikacijama za EP 2016. koje će se održati u Francuskoj.

Hrvatska je za plasman na SP zaradila osam milijuna eura, a taj iznos će se dijeliti 50-50 posto između Saveza s jedne te igrača i trenera s druge strane.

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish