Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Nova pobjeda Bayerna i novi Mandžini golovi!

Bayern je upisao još jednu pobjedu  u Bundesligi, ovoga puta stradao je 5. na ljestvici Mainz i to u Mainzu!

Mario i dečki još su jednom na siguran i kontroliran način stigli do 16. pobjede u prvenstvu, a 3. novoj polosezonu. Još jednom su glavnu riječ vodili naš Mario Mandžukić i Thomas Muller, no idemo redom.

Bayern i Mainz otvorili su utakmicu pomalo oprezno. Može se reći da je Mainz u prvim minutama pokušao stvoriti nekakav mini pritisak na obranu Bavaraca, no gosti su to brzo ugušili i krenuli igrati svoju prepoznatljivu igru.

Kako se približavao kraj prvog poluvremena tako je i Bayern sve više pritiskao. Tako je došla 40. minuta kada je Neuer ispucao loptu na polovicu Mainza, Mandžo je savršeno spustio loptu za Kroosa, koji u svom stilu gura u šansu Mullera, koji elegantno prolazi vratara Mainza i zabija za vodstvo Bayerna sa kojim su i otišli na odmoru u poluvremenu.

U drogom poluvremenu Bayern nastavlja sa terenskom inicijativom, te je bilo pitanje vremena kada će obrana Mainza ponovo kapitulirati pred napadima Bayerna. U 50. minuti Alaba je sjajno probio po svojoj lijevoj strani u uputio štru loptu po zemlji u kazneni prostor Mainza, gdje je kao zapeta puška čekao Mandžo i zabio iz prve za povećanje vodstva i svoj 13, gol u sezoni.

Samo 7 minuta kasnije nova odlična akcija Bayerna okrunjena novim golom Mandže!

Odlično su na desnoj strani kombinirali Muller i Lahm. Lahm je nakon što je dobio loptu od Mullera uputio centaršut prema drugoj stativi, gdje se Mario u dosta nezgodnoj situaciji ipak majstorski snašao, te glavom zabija za svoj 14. gol u sezoni i osigurava sigurnu pobjedu Bayerna na još jednom gostovanju.

Imao je Mandžo još jednu dobru priliku, pucao je poluvolejem sa 16 metara, ali je golman odbio u korner.

Inače, Mario je sa svoja dva nova pogotka izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca Bundeslige, sa golom više od Stefana Kiesslinga(Leverkusen).

Tako je Bayern još jednom pokazao tko je najbolji ove sezone u Bundesligi i upisao još jednu sigurnu i uvjerljivu pobjedu, naravno na krilima našeg Marija Mandžukića, ali i svih drugih igrača Bayerna.

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish