Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

'Uživam u ovacijama Allianz Arene, osjećam da su svi zadovoljni, meni je to najveća nagrada'

Kad se netko golovima nametne u manjem klubu to je prilično jasan signal golgeterskog potencijala. Kad takav igrač dođe u veliki klub po logici stvari postizanje golova trebao bi biti lakši zadatak, doduše uz jednu digresiju: veći klub ima veće zahtjeve i tamo igrači trebaju potvrditi u najjačim dvobojima dimenziju golgeterskog potencijala. Mario Mandžukić tresao je mreže u HNL-u, nastavio je u Wolfsburgu i Bundesligi, a naviku ne gubi ni u Bayernu. U 9 utakmica postigao je 8 golova uz 4 asistencije, pojedinačno 5 prvenstvenih u 5 kola, 2 u Kup utakmici i 1 u Superkupu. Dojmljivo?

- Brojkama nisam opterećen, koliko god su one važne za dojam napadačkog učinka. Iznad svega sam sretan što momčad igra dobro i pobjeđuje te je onda lakše u njoj dati i individualni doprinos - kazao nam je Mandžukić u utorak pola sata prije ponoći i nedugo nakon još jedne blistave partije Bayerna na Allianz Areni.

- Igrali smo odlično, nadahnuto, rastrčano, jednostavno sve štima kao najprecizniji sat - pun dojmova je prvi strijelac Bundeslige nakon što je postigao dva gola bivšim suigračima.


- Ne, nisam se radovao golovima iz poštovanja prema bivšem klubu i suigračima te navijačima. U Wolfsburgu mi je bilo lijepo i uvijek ću poštovati klub koji mi je dao priliku da se okušam u Bundesligi i, naposljetku, da ostvarim ovaj aktualni doseg noseći dres Bayerna.

Jeste li se sreli s kontroverznim Magathom, s kojim ste imali različitih epizoda u Wolfsburgu?

- Vidjeli smo se u prolazu, na izlasku na teren, pozdravili smo se normalno, kako i dolikuje. Nema među nama ništa sporno.

Sjajnim učinkom na startu dojmili ste poslodavce ali i zahtjevnu publiku Allianz Arene, to će biti veliki kredit za cijelu sezonu i one logične trenutke kada golgeterski učinak izostane?

- Osjećam da su svi zadovoljni, meni je to najveća nagrada. Kad sam zamijenjen prolazio sam iza gola i skandirali su moje ime, lagao bih kada bih kazao da mi to nije iznimno godilo.

Kad smo već kod glave, protiv Wolfsburga ste postigli dva gola glavom, ukupno tri od pet u sezoni, odnosno 27 u karijeri. Dajete ih uglavnom desnom nogom (41), i samo ponekad lijevom (4)?

- Ma, bitno je da lopta uđe u mrežu, ha-ha!

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Preuzeto sa : http://sportske.jutarnji.hr

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish