Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Mandžina sezona za PAMĆENJE!!!

Sve je počelo pobjedom Wolfsburga na otvaranju sezonje u Koelnu 3:0 (gdje je Mario 2 puta asistirao). Mandžo je krenuo u sezonu 2011/12 kao heroj Wolfsburga,jer ga je sezonu prije spasio od ispadanje i  epitet najboljeg igrača opravdao je i u upravo završenoj sezoni.

Najviše zahvaljujući njegovim pogocima i asistencijama, Wolfsburg se do posljednjeg kola Bundeslige borio za Europu,koju naposljetku ipak nije izborio.Mario je tresao mreže i izluđivao obrane redom najvećih njemačkih klubova: Schalke, Leverkusen, HSV, Dortmund, Hertha itd. Cijelu je sezonu, unatoč ozljedama i sitnim nesuglasicama sa trenerom Magathom, po svim kriterijima najbolji igrač "Vukova".

Kao takav došao je u izvrsnoj formi na Euro i tamo odigraon turnir za pamćenje.Golovi glavom protiv Irske još uvijek su nam u sjećanju, a tek ono primanje u stilu Šukera i gol Talijanima vječno ćemo pamtiti.Tu borbenost,zalaganje i neumornost doveli su Mandžu do toga da mu se cijela Europa divi i sa ta tri gola u samo isto toliko utakmica ,ostao je do kraja turnira sa nogometnim legendama (Ronaldo, Gomez, Torres..) na čelu liste strijelaca cijeloga turnira.Još jedan lijepi podatak treba spomenuti.Sa ta tri pogotka, Mandžo se izjednačio sa legendarnim Šukerom,koji je jedini do sada na Euru zabio isto toliko pogodaka ,nadamo se kako će ga Mario prestići na sljedećem Euru u Francuskoj.

Kao nagrada za sav taj uložen trud kroz sve godine karijere stigao je transfer u veliki Bayern.Iako su i sada mnogi skeptični prema tome koliku će minutažu Mario izboriti u tom velikom klubu,mi smo sigurni da će Mandžo opet svojim radom zasluženo izboriti mjesto u momčadi bavorskog velikana,jer on je to sve zaslužio,nitko mu ništa nije poklonio,sve je sam ostvario i zato neće stati,nego će već u novoj sezoni sve nas iznova oduševljavati,kako u kvalifikacijama za SP,tako i u dresu Bayerna sa kojim će Mario prvi puta nastupati u najprestižnijem klupskom natjecanju „Liga Prvaka“.To je još jedan u nizu izazova koji čekaju Marija u novoj sezoni.

 

Treba još napomenuti kako je Mario ,po uglednom njemačkom portalu http://www.transfermarkt.de (koji se bavi cijenama i vrijednosti nogometaša) podigao svoju cijenu sa 7.500.000 Eura na 14.000.000 Eura,što je skoro duplo u odnosu na početak sezone

 

SEZONA 2011/12

VFL Wolfsburg – 32 utakmice --> 12 golova --->10 asistencija

Hrvatska Euro- 3 utakmice --->3 gola

Hrvatska -6 utakmica ---->1 gol

 

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish