Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Mario 6. najkorisniji igrač Eura

Nakon odigrana dva kola Europskog prvenstva, pomalo neočekivano, na vrhu liste najkorisnijih igrača nalaze se dva Rusa, a na dnu zvijezda Reala i Portugala.

Alan Dzagoev i Andrei Arshavin najbolji su igrači dosadašnjeg dijela Eura. Sjajno su se uklopili, pa Dzagoev ima tri gola, a Arshavin tri asistencije na svom kontu. Dzagoev je nešto bolje ocijenjen, sa sjajnih 8,56 je najbolje ocijenji igrač Eura, a Arshavin ga prati u stopu sa 8,50.

Na trećem je mjestu David Silva. Njegov uspjeh je veći jer na njegovoj poziciji u Španjolskoj igraju Xavi, Iniesta i Fabregas, ali je ipak veznjak Manchester Citya sa jednim golom i tri asistencije do sada najbolji Španjolac, uz prosječnu ocjenu od 8,37.

Čast odbrambenih nogometaša na četvrtom mjestu uspješnosti brani Mats Hummels, stup obrane Njemačke, sa ocijenom od 8,15, a slijede Nani (7,76), Mario Mandžukić (7,74), Mario Gomez (7,73), Joe Hart (7,7), Xavi (7,68) i na desetom mjestu jedina svijetla točka Oranja, Wesley Sneijder sa 7,65.

Najskuplje plaćeni igrač današnjice, Portugalac Cristiano Ronaldo, očajno je počeo Euro, te je u prve dvije utakmice dobio prosječnu ocjenu od 6,46, te se nalazi na tek 143. mjestu najboljih igrača Eura.

Inače, idealni tim dosadašnjeg dijela Eura izgleda ovako: Formacija 4-4-2: Joe Hart (Engleska), Alvaro Arbeloa (Španjolska), Mats Hummels (Njemačka), Pepe (Portugal), Yuri Zhirkov (Rusija), Alan Dzagoev (Rusija), Xavi (Španjolska), Wesley Sneijder (Nizozemska), Andrej Arshavin (Rusija), Mario Mandžukić (Hrvatska), Mario Gomez (Njemačka).

Najbolje ocijenjeni igrači dosadašnjeg dijela Eura

1. Alan Dzagoev       8.56
2. Andrej Arshavin     8.5
3. David Silva           8.37
4. Mats Hummels      8.15
5. Nani                   7.76
6. Mario Mandžukić   7.74
7. Mario Gomez        7.73
8. Joe Hart              7.7
9. Xavi                   7.68
10. Wesley Sneijder  7.65

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish