Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Strani mediji o Mandži i našoj reprezentaciji

Mnogi svjetski mediji ističu kako je Italija nadmoćno bila bolja u prvom poluvremenu ,te kako je Hrvatska svojom borbenošću i Mandžukiću ipak uspjela popraviti igru i doći do izjednačenja,evo u nastavku donosimo neke od svjetskih naslova:

“Mandžukić ponovo udara”, piše Fox News, “i time donosi Hrvatskoj novi bod, možda i ključan u prolasku skupine.”

Gotovo jednoglasno, svjetski se mediji slažu da je Italija bila bolji suparnik, no “nije dovršila posao u prvome dijelu...”. Nijemci se više bave Mandžukićem i novom bakljadom hrvatskih navijača, dok su Englezi konkretniji: “Italija i dalje čeka prvu pobjedu protiv Hrvatske i prvu pobjedu na ovom turniru, iako se činilo da je za to posve dovoljan pogodak Andrea Pirla.
No pogodak Mandžukića okrenuo je tijek i ne smiju se Azzurri žaliti jer su na kraju mogli i izgubiti”, piše ugledni otočki Guardian. “Italija je stala i to joj se vratilo...”, dodaje Yahoo.

Hrvatska nije imala pravih prilika, ali prva se pokazala ključnom. Mandžukić je nastavio svoju seriju odličnom realizacijom koja je potpuno ubila Talijane, piše El Mundo Deportivo dodajući da Italija i Hrvatska sada moraju čekati zadnje kolo koje će odlučiti tko ide u četvrtfinale.

Dok Marca dodaje: “Italija je odustala od klasičnog catenaccia, ali svejedno nije uspjela svladati Hrvate, kojima bi se Mandžukićev pogodak mogao pokazati zlatnim”


Sve prve reakcije s Apenina na remi imale su dva zajednička nazivnika: 1. opet neodlučeno i, 2. opetMandžukić!
Talijani su razočarani. Zato što su vodili, zato što su u prvom poluvremenu igrali bolje, i zato što nakon dva kola imaju dvostruko manje bodova od Hrvatske. Najdublje je potonuo Il Giornale. Čim je Howard Webb odsvirao kraj, na portalu Giornalea naslovnica je vrištala: “Razočaranje! Samo neodlučeno s Hrvatskom”. Iznimno čitana talijanska verzija Eurosportovih internet stranica bila je, za Talijane bolno, kratka i jasna: “Drugi remi zaredom i... Opet taj Mandžukić”! Najvoljeniji hrvatski “Đilkoš” Irce je potopio, a prekojadranskim susjedima zapeo k’o kost u grlu.

 

Za kraj mali naš osvrt:

Jednu vrlo vrijednu stvar je ostvario jučer Mario nakon što je zabio svoj 3. pogodak na turniru.Dostigao je po broju pogodaka na Euru našeg do sada najboljeg strijelca Šukera,koji je 1996. također tri puta tresao mrežu,nadamo se kako će Mario imati još prilika za povećati tu svoju statistiku.

Što još reći za njegovu igru jučer,koju riječi izabrati  da opiše tu srčanost ,tu borbenost,ono majstorsko štopanje lopte prije gola u stilu velikoga Davora Šukera…Ne postoji ta riječ divljenja koja može opisati igru Marija na ovom turniru,samo se nadamo da ta silna njegova brobenost ga nije dovela do ozbiljnije ozlijede radi koje je i iznesen sa terena,prema sadašnjim informacijama SuperMARIO bit će spreman za veliki sraz sa Španjolcima.

Želio je izaći jedan na jedan sa Buffonom i izašao je kao pobjednik,nadamo se sličnom scenariju i sa još jednim velikanom golmanskog zanata Casillasom i da će nam to biti dovoljno za četvrtfinale.

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish