Prijava
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Novosti

Dobri Mandžo: Hrvatski junak pomaže bolesnom prijatelju

Svaka čast Mariju, jako sam mu zahvalan, kaže Slavko Gusak (33), kojem je Mandžukić u siječnju uplatio 10.000 eura za pomoć u borbi protiv karcinoma trbušne šupljine.

Gusak je bivši nogometaš Marsonije i prijatelj Ivice Olića. S Mandžom se poznaje iz vremena kad je junak ogleda s Irskom igrao u brodskom klubu. Mario je krajem 2011. morao platiti kaznu Wolfsburgu, ali se s klubom dogovorio da novac preusmjeri na Guskov račun.

- Još se borim, dobro sam, koliko je to moguće u mom stanju - rekao je Gusak, koji je sjajnog Mandžu gledao s bratom.


- Iskreno, nisam bio optimist, ali dečki su igrali fenomenalno. Dugo nisu tako igrali, ali ne treba na tome stati. Treba pobijediti i Talijane - kaže Gusak, koji se boji da sad ne počne prevelika euforija.
Tumor trbušne šupljine jedan je od najtežih koji postoje jer je praktički neizlječiv. Čak i kad ga se odstrani, u 99 posto slučajeva se vraća. Gusak je prošao brojne operacije, odstranili su pola organa, ali ne da se. On je primjer da nogometne zvijezde ne zaboravljaju prijatelje. Olić je tako na sebe preuzeo troškove lijekova.


- Zahvalan sam obojici. U posljednje vrijeme se nismo vidjeli, ali komunicirali smo SMS-ovima. Dok su bili na pripremama u Rovinju, poslao sam im poruku na njemačke brojeve mobitela. Htio sam da se nađemo jer sam tu blizu u Istri, ali bili su isključeni. Kad su dobili poruke, ja sam bio u Zagrebu. Šteta - kaže Gusak.

Protiv Osijeka mi je nedostajao libero. I kažem ja Mandži: ‘U prvom poluvremenu igraš libera, a u drugom dijelu ideš u napad i moraš zabiti. I zabio je,  prisjetio se Damir Ruhek, prvi Mandžukićev trener u Marsoniji.


Dva mjeseca Mandžin otac nije platio članarinu za Marija i u Marsoniji su ga htjeli izbaciti.
- Priča je jednostavna, otac nije imao za platiti - kaže trener Damir Ruhek.
No, u klubu su ipak pričekali s kaznom i Mandžo je ostao.

Nogometna lopta prvi je poklon, koji je Mario dobio od oca Mate, stopera u BSK-u. Nije se odvajao od nje.
Mandžukić je personalizirao svoje kopačke na kojima piše: ‘MM17 i nema predaje

Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish